Elektro Armatur Belysning
Søk på produkt eller artikkelnr.
 
 
Tak- og vegglamper

 

 
Bord- og gulvlamper
 
Andre lamper
 
Baderom
 
Lyskilder og el-materiell
 
Utebelysning

Lyskilder


LED Filament

Lyskilder med innovative LED-"filament" teknologi.

Design, dimensjoner, lysfluks sammenlignbart med tradisjonelle gløde- og eller halogenlamper. Veldig lavt energiforbruk og svært lang levetid (15000-25000 timer).Umiddelbart 100% lys, ingen oppvarmingstid og heller ingen UV stråling. Kan enkelt erstatte ordinære lyskilder. Betydelig lavere varmeavgivning sammenlignet med standard referanseprodukt (glødepære/halogen).

Bruksområder:

  • Perfekt for dekorative installasjoner
  • Hjemmebruk
  • Generell belysning, herunder også bruk utendørs

Produktegenskaper:

  • Profesjonell LED-lampe for nettspenning (220-240V, ˷ 50-60Hz)
  • Spredningsvinkel: opptil 300°
  • Ikke dimbar
Lysdioder (LED)

Lysdioder eller LED, som det ofte forkortes er nå den mest benyttede lyskilden både i det offentlige, og i private hjem. 

Etter hvert som de tradisjonelle lyskildene med glødepæreteknologi og halogen gradvis har blitt faset ut, har LED i ulike utførelser blitt det soleklare alternative for de fleste av oss. I all hovedsak så kan vi dele LED inn i tre hovedkategorier: LED lyskilder, Integrert LED, og LED moduler.

Når det gjelder LED lyskilder så har det skjedd en voldsom utvikling. Fra at disse lyskildene fremstod som store og klumpete for bare noen få år siden, er de nå blitt identiske i form og størrelse med de tradisjonelle lyskildene slik vi kjenner dem. Bruk av integrert LED og LED moduler har på sin side gitt muligheter for en ny type belysningsdesign. Der man tidligere var nødt til å designe lampene ut ifra bestemte type lyskilder, står man nå fritt til å tilpasse valg av LED lyset til selve lampedesignet.

Dette gir muligheter for lamper med små fysiske mål og særegen design.
 

Kompaktlysrør

Det er kort fortalt et lysrør i miniatyrform, med annen konstruksjon og tilkopling. De innehar ingen elektronikk og kan kun benyttes i lamper med innebygd forkoplingsutstyr. Disse benyttes for eksempel ofte i mindre arbeidslamper, og leveres med ulike sokkeltyper. Kompaktlysrørene innehar mage av de samme egenskapene som vanlige lysrør.

Lysrør

Lysrør er en type lyskilde som er benyttet i stort omfang på arbeidsplasser, skoler etc. Når det gjelder for privat bruk så finner vi de på kjøkken, kjellere, og i rom der man er avhengig av god og robust arbeidsbelysning. Lysrørene finnes i ulike former, og forskjellige fargekvaliteter. Levetiden er lang, den kan ofte være på mer enn 10.000 timer. De er både robuste og effektive. Til private husholdninger er det ofte ønske om å ha et noe varmere lys sammenliknet med offentlige bygg/arbeidsplasser derfor benyttes det ofte lysrør med en fargetemperatur på 2800 K (kelvin grader). Til sammenlikning har en vanlig glødelampe en fargetemperatur på 2700 K. Lysrør kan ha fargetemperaturer opp til 6500K. Jo høyere fargetemparturen er jo skarpere og kaldere fremstår lyset.

Halogenpærer

Utviklingen og sortimentet av halogenlyskilder har hatt en betydelig vekst de siste ti årene.
Dette har gitt seg utslag i et betydelig mangfold av varianter noe som åpner for nye muligheter innenfor design og konstruksjon av armaturene. Halogenpærene kan deles i to grupper, 230-volt halogen ment for direkte tilkobling til nettspenning, samt 12V halogen (lavvolt) som krever en forankoblet transformator. Lavvolt lyskildene har lengre levetid og gir et bedre lysutbytte sammenliknet med 230-volt halogen. Imidlertid så vil man ved bruk av 230-volt halogen unngå bruk av trafoer, noe som gjør armaturen rimeligere. Disse lyskildene har også blitt meget vanlige og derfor relativt rimelige. Dimmerutstyr for 230V halogen er tradisjonelt billigere enn for lavvolt halogen.

Alt av halogenbelysning utvikler betydelig varme, det er derfor meget viktig å overholde krav til korrekt lyskilde, maks effekt, og minimums avstand til belyst objekt

Glødepærer

Glødelampen kjennetegnes i all vesentlighet av det varme lyset, som er både stemningsskapende og bidrar til en myk og lun atmosfære. Glødelampen er lett tilgjengelig og finnes i et betydelig antall utførelser både når det gjelder form og effekt. Glødelampen er lyskilde som benyttes i stort omfang, dette selv om den er lite effektiv og har relativ kort levetid. Tradisjonelt er prisen på glødelamper og tilhørende lamper relativt lav. Glødelampen har en god fargegjengivelse (Ra-indeks), og er enkel å dimme.